Brudd i forhandlingene med staten

YS Stat har brutt forhandlingene med staten i årets oppgjør. – Vi har nå gjennomført gode forhandlinger gjennom nesten to uker, men har ikke fått gjennomslag for våre krav knyttet til lønn. Vi har derfor ikke noe annet valg enn å bryte forhandlingene, sier YS Stat-leder Pål N. Arnesen.

Pål Arnesen

Ved forhandlingsstarten for en drøy uke siden var Arnesen klar på at statsansatte nå skal ha et skikkelig lønnsløft. Dette ønsket har ikke staten imøtekommet i forhandlingene.

Arnesen sier partene så langt har forhandlet de fleste av kravene og diskutert mange utfordringer i staten.

– Tross gode prosesser, og ikke minst partenes forhandlingsvilje, må vi bare registrere at avstanden er altfor stor mellom tilbud og krav på økonomi. Tilbudet fra staten tilsvarer resultatet i frontfaget, noe som ikke vil kompensere verken vårt krav om real økning i kjøpekraften eller etterslepet i forhold til privat sektor, sier han.

Oppgjøret i staten går nå til mekling hos Riksmekleren. Meklingsfristen er mandag 23. mai klokka 24.

Også oppgjørene i Oslo kommune og kommunal sektor endte med brudd.

Relaterte artikler

Innovative læringsmiljøer vinner frem i Danmark

Innovative læringsmiljøer har som mål å fremme læring, trivsel, motivasjon og kreativitet. Det skal forberede elevene på fremtidens arbeidsmarked og i økende grad sikre at skolen kan ta imot alle barn.

Nyheter | Fagartikler

Pekefinger eller støttespiller: Hva blir statsforvalterens rolle under den nye opplæringsloven?

Statsforvalteren har ansvar for å ivareta rettssikkerheten til blant annet elever i skolen. Når ny opplæringslov trer i kraft, vil det medføre noen endringer i statsforvalterens rolle, blant annet når det gjelder skolemiljøsaker, omtalt i kapittel 12 (tidligere kapittel 9A).

Nyheter

Har kunstig blitt naturlig?

På Vika videregående i Oslo er skoledagen preget av både kunstig og naturlig intelligens. Hva er erfaringen?

Nyheter | Fagartikler