Bli med på gratis frokostseminar om forebygging av alkoholrelatert sykefravær

15 % av sysselsatte har et risikofylt alkoholbruk, det vil si alkoholbruk som kan ha negative konsekvenser for arbeidsplassen og på sikt kan føre til avhengighet. Beregninger fra Samfunnsøkonomisk analyse viser at alkoholrelatert fravær og ineffektivitet koster arbeidslivet minst 1,1 milliarder årlig. I tillegg vet vi at over 300 000 arbeidstakere dropper jobbfester på grunn av alkoholbruken der, og like mange sier de har opplevd drikkepress i slike situasjoner.

Ill.foto: Istockphoto

Arbeidsplassen er en viktig arena for å forebygge risikofylt alkoholbruk, fange opp problematisk bruk på et tidlig tidspunkt og tilby hjelp til de som trenger det. Å hindre sykefravær og frafall fra arbeidslivet på grunn av problematisk bruk er sosial bærekraft i praksis.

Formålet med seminaret 

I seminaret ønsker vi å gi ledere og tillitsvalgte kunnskap, bevissthet og konkrete tips om hvordan de kan bidra til en ivaretakende og inkluderende kultur på sin arbeidsplass, gjennom forebygging og håndtering av problematisk bruk.

Hør hva Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og partene i arbeidslivet tenker er gode tiltak, og la deg inspirere av praktiske eksempler og erfaringsbaserte råd.

Tid: 29. oktober 2024 kl. 8.00-9.30. Frokost fra. Kl. 07.30.

Sted: Nationaltheatret konferansesenter i Oslo. Seminaret streames.

Seminaret er gratis.

Les mer og meld deg på

Relaterte artikler

God jul fra Skolelederforbundet

I forbindelse med julen ser forbundsleder Stig Johannessen og rådgiver Alf Aschim tilbake på året som gikk og fremover mot 2025.

Nyheter

Perspektiver mot 2025 ved utgangen av 2024

Årets juletid er en anledning til å reflektere over året som har gått og forberede oss på det som ligger foran oss. Jeg vet at du, som leder i skole og barnehage, står midt i en krevende hverdag der økonomiske rammer strammer inn og økende forventninger legger stadig mer press på ditt handlingsrom.

Nyheter
Råd for god digital praksis og skjermbruk i skolen

Udir: Råd for god digital praksis og skjermbruk i skolen

Utdanningsdirektoratet har utarbeidet åtte råd for å sikre god digital praksis og skjermbruk i skolen. Rådene fokuserer på å bruke digitale enheter, verktøy og ressurser på en måte som bidrar positivt til elevenes læring, utvikling og trivsel.

Nyheter